;?>
Przepisy

Babciny sos grzybowy

Przygotuj:

pół kilograma pysznych leśnych grzybów
jedną cebulę
dwa ząbki czosnku
dużą śmietanę 18%
świeżo zmielony pieprz i sól
dwie łyżki masła
duży pęczek pietruszki

I przyrządź!

Grzyby leśne dokładnie oczyść. Większe pokrój na kawałki a mniejsze zostaw w całości. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć posiekaną cebulę i czosnek, oprósz solą i smaż do czasu aż będą szkliste. Następnie dodaj grzyby i smaż do miękkości ok. 10 min. Do grzybów wlej śmietanę, dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem, zagotuj. Odstaw z kuchenki. Dodaj dużo świeżej natki pietruszki. Podawaj z puree ziemniaczanym, czyli babcinymi ziemniaczkami.

Danie
dla 4 osób
Przepisy
Babciny sos grzybowy
Sos z sezonowych pomidorów
KREWETKI Z WOKA
RYŻ JAK Z “CHIŃCZYKA”
PAD THAI TOFU

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania w Twojej przeglądarce