;?>
Przepisy

Sos z sezonowych pomidorów

Przygotuj:

2 kg sezonowych pomidorów
2 duże cebule
6 ząbków czosnku
4 łyżki masła
świeżo zmielony pieprz i sól

I przyrządź!

Cebule obierz, pokrój w kostkę i usmaż na łyżce masła na złoty kolor. Dołóż pomidory dodając więcej masła. Obierz czosnek i pokrój w plasterki, dodaj go do cebuli i pomidorów. Składniki sosu duś razem bez pokrywki aż większość płynu odparuje. Pod koniec dopraw sos solą i świeżo zmielonym pieprzem, a następnie zblenduj niedokładnie, by sos nie stracił kraftowego charakteru. Podawaj z makaronem lub wyczyść patelnię świeżą bagietką.

Danie
dla 4 osób
Przepisy
Babciny sos grzybowy
Sos z sezonowych pomidorów
KREWETKI Z WOKA
RYŻ JAK Z “CHIŃCZYKA”
PAD THAI TOFU

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania w Twojej przeglądarce